Masking Tape

301 masking tape extra

Masking Tape

Masking tape is Afplakband, en wordt ook wel crepe tape genoemd. Masking Tape is een druk gevoelige tape van dunne en gemakkelijk te scheuren crepe papier.

Deze afplak tape is beschikbaar in diverse breedtes en kwaliteiten. Zo kunt u onder andere kiezen tussen standaard of professionele kwaliteit, maar ook voor het type dragger. (soort tape).

Menu:

Masking Tape Crepe

301 masking tape extraDe Masking Tape Crepe is de bekendste variant en is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Ook is deze masking tape verkrijgbaar in meerdere kwaliteiten. Afhankelijk van de werkzaamheden is er de mogelijkheid om voor de standaard of voor de professionele kwaliteit te kiezen.

Masking tape crepe wordt hoofdzakelijk gebruikt door schilders. De lijm van de masking tape is een belangrijk element van de tape. Door goede masking tape te gebruiken verklein je het risico dat er residu of ”lijmresten” achter blijven op het oppervlak. Zo verklein je steeds de kans op beschadegingen van het oppervlak.

Masking Tape PVC

Onze PVC- en PE masking tapes zijn ideale hulpmiddelen wanneer315 pvc masking tape glad
pleisterwerk, stucwerk en andere bouwdelen zowel binnens- als buitenshuis moet worden afgeplakt.

Deze masking tapes bestaan uit dragermaterialen van of PVC- of PE-folie. De eigenschappen van PVC (Polyvonylchloride of PE (Polyethyleen) beinvloeden de eigenschappen van deze tapes.

PVC is bestand tegen water, niet te sterke zuren, logen, alcohol, olie, benzine en zout water. Bloodstelling aan zonneschijn heft nauwelijks invloed op de mechanische eigenschappen van PVC.

Daarom zijn de PVC masking tapes bestand tegen water, logen, olie, benzine etc. en zeer vormvast, ook bij temperatuurverschillen. Dankzij deze vormvastheid is het mogelijk rechte lijnen aft e plakken. Voert u wel altijd eerst een plaktest uit voordat u PVC-tape op een ondergrond gebruikt.

Masking Tape PE

319 PE-masking tapeOngeverfde PE is van nature melkwit en zeer elastisch. PE is immuun voor water, oplosmiddelen, zuren, logen en lage temperature (al naar gelang het type PE van -32ºC tot -100ºC).

Hierdoor is de KIP 319 PE masking tape soepel en vormvast, zowel bij hoge als bij lage temperature. Bovendien zorgt de kwalitatief hoogwaardige release-coating er voor dat de tape gemakkelijk kan worden afgerold, zodat deze hierbij niet vervormt. Daardoor is het mogelijk rechte lijnen af te plakken.

Omdat deze tape tegen weekmakers bestand is, kan het bijzonder goed op kunststof (PVC) ondergronden worden ingezet.

Masking Tape Washi

De Kip Washi masking tape zijn doorgaans fineline tapes. Deze washi tapes308 fineline tape washi
zijn ultradun en hebben tergelijkertijd eengroot hechtvermogen. Bovendien zijn deze masking tapes scheurvast en stabile.

Hierdoor kan deze tapenauwkeurig worden aangebracht op een gladde of licht gestructureerde ondergrond en wordt voorkomen dat de verf onder de tape loopt. Door deze uitstekende eigenschappen kunnen zeer scherpe verfranden worden gemaakt.

Met de Kip washi masking/fineline tape serie zorgt Kip ervoor dat in de professionele- en in de doe het zelf- schilderswereld geldt:

*Washi staat voor kwaliteit!*

Extra product informatie

Washi is Japans Papier.

Japans papier wordt gemaakt van de vezels van laagblijvende struiken zoalsstruik1
de Kozu, Gampi en de Mitsumata. De taken van deze struiken worden ‘s winters gesnoeid en boven hete damp van de bast ontdaan. Daarna worden ze tot pulp geslagen of geklopt waarbij veel water wordt toegevoegd.

struik3Vervolgens wordt met behulp van een traditionele baboezeef de grondstof voor het papier van de pulp geschept, in de juiste vorm gebrcht en dan gedroogd. Als laatste stap in het process wordt het papier geborsteld, zodat één kant iets ruw en de andere kant glad is, en daarna op maat gesneden.

Door de vezels van de gebruikte struiken is washi zeer sterk, net als de washi tapes van Duct-Tape.nl

Kijk in onze categorie masking tape naar de mogelijkheden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen met het onderstaande telefoonnummer.